ODBOROVÝ ZVÄZ KOVO
Miletičova 24, 815 70 Bratislava 1
0421-2-32441 174 info@ozkovo.sk

*** KOVÁCI V ARRIVE NITRA ZRUŠILI AVIZOVANÝ OSTRÝ ŠTRAJK - DOHODLI SA NA ZVÝŠENÍ MIEZD ***  *** OD JÚLA SA ZVÝŠILA HODNOTA GASTROLÍSTKOV ***
Vyhľadať:
AKTUALITY

NÁVŠTEVY
Celkovo: 886673
Dnes: 616
Užívateľov online: 5
PRIHLÁSENIE
Prihlasovacie meno:
Heslo:
ŠTÚROVO
KRPÁČOVO
             Víkend na chate
VYHLÁSENIE PREDSEDU OZ KOVO K EUROVOĽBÁM

Vedenie Odborového zväzu KOVO - predseda Emil Machyna a podpredsedníčka Monika Benedeková - sa v utorok, 7. mája, v Bratislave verejne vyjadrili aj k voľbám do Európskeho parlamentu a zdôraznili, že aj „kovákom“ záleží na tom, aby k týmto voľbám prišlo čo najviac voličov, no zároveň, aby si volili zástupcov, ktorí majú vo svojich programoch najmä sociálnu solidaritu a ďalšie hodnoty, blízke odborom.

Vyhlásenie predsedu Rady OZ KOVO - Emila Machynu, k voľbám do Európskeho parlamentu:

„Slobodné voľby sú základom demokracie - ale iba vtedy, ak je väčšina ľudí ochotná zúčastniť sa ich a právoplatne si zvoliť tých, ktorí budú najviac reprezentovať ich záujmy.

V sobotu, 25. mája, sú voľby do Európskeho parlamentu. Niektorí ľudia - aj mnohí naši členovia - si myslia, že Brusel je ďaleko, že ľudia – europoslanci, ktorí sú v Bruseli - nedokážu dostatočne riešiť domáce problémy. Toto konštatovanie však nie je pravdivé.

Ak chceme, aby Európa bola sociálna, aby sme mali európsku minimálnu mzdu, európske podnikové rady, rešpektovali sa práva medzinárodnej organizácie práce (MOP), aby sme mali mier a stabilitu, tak toto nemôže byť samozrejmosťou. Je veľa politických strán a jednotlivcov, ktorí chcú skôr destabilizovať spoločnosť, ktorí vidia len osobné záujmy, či záujmy neoliberálneho kapitálu. Ak naši zamestnanci a  členovia nechcú alebo sa obávajú obhajovať svoje práva verejnými protestami či  štrajkami, mali by voliť ľudí, ktorí majú vo svojich programoch sociálnu stabilitu, dobrú pracovno-právnu legislatívu a hodnoty, ktoré sú aj hodnotami odborov.

Tie krajiny, ktoré majú vysokú sociálnu odolnosť spoločnosti, ale hlavne sociálnu odolnosť jednotlivca  sú tie, ktoré majú najvyššiu životnú úroveň, najväčšiu kvalitu života a spokojnosť svojich občanov. Nedajme si nahovoriť, že iba kapitál, podnikatelia a politici sú tí najdôležitejší. Musí sa brať do úvahy aj vôľa občanov a pracujúcich ľudí.

Zúčastniť sa znamená pomôcť meniť a stabilizovať.“

07.05.2019 Zavrieť článok OZ KOVO

:

previous year  previous month september 2019 next month  next year
Po Ut St Št Pi So Ne

Dnes je utorok, 17.9.2019
Meniny má Olympia,
zajtra Eugénia

TIEŽ NÁS NÁJDETE NA

Created by www.elprins.sk. ADALUNA c.m.s. (c) 2010. All rights reserved.